606 Beginners regatta

2024 09 08

För fjärde året i rad genomfördes 606 Beginners Regatta, även om den första gången 2021 genomfördes i samband med DM. Sedan 2022 har tävlingen genomförts som en egen liten regatta. Det är framförallt dom som deltar på “onsdagsseglingarna” som denna lättsamma tävling är till för.  Det var 6 lag anmälda vilket är rekord för regattan, en ett lag sjukanmälde sig , så det var 5 båtar på startlinjen vid 11 tiden.

 

För första gången i världshistiorien så användes också den robotboj, som några USSare klurat ihop under vintern, på en regatta. Den 11/11 så finns det också möjlighet att lära sig att köra bojen, då håller konstruktörerna en liten kurs i båthuset. Mer info i USS kalender.

Det var som vanligt inte så lätta vindar att handskas med på Ekoln. Vinden skiftade i riktning så ofta (men inte så stora skiften) att det inte var någon ide att lägga om banan, vi konstaterade att det ungefär var lika många gånger styrbord som babords fördel så det jämnade ut sig i längden. Vinden var också typisk för hösten med rätt kraftiga byar som kunde komma lite överraskande. Det soliga vädret var det dock ingen som hade något att klaga på. Efter 4 race på ca 30 minuter så avslutades tävlingen och efter att båtarna ställts upp på land eller förtöjts vad det dags för hamburgare och det vanliga eftersnacket. Ett extra tack ska gå till Byron Hulsart, som förutom att han varit en av konstruktörerna av robotbojen, även allt som oftast är med och tränar dom som kommer på onsdagsseglingarna. Idag så satt han med som “taktiker” i sin egen båt tillsamans med två rätt färska onsdagsseglare. Dom lyckades dock med bedriften att pricka den planerade bantiden som var beräknad till 30 minuter exakt i 2 av racen och seglade på 29 minuter i ett av racen.

Även om detta är en väldigt opretentiös tävling så är det ändå en tävling och vi fick en vinnare med första placering i dom 3 första racen och en andra plats i det fjärde och sista racet.

Emma Grundell – Åsa Wiklund

Det finns flerbilder från tävlingen via denna länk
Bilderna får användas fritt dock ej kommersiellt.

Bilderna är tillgängliga under en tid, minst 6 månader innan dom tas bort.